Norway Norsk
NOK

FAQ

FAQ

Kan alle bestillinger leveres gratis?
Vi vet at du alle liker gratis frakt, så vi er gratis frakt for alle bestillinger.

Hvordan kansellerer du en bestilling?
Vi vet at feilen har skjedd. Kanskje du skjønner at du har bestilt feil element, eller at bankkontoen din ikke er så beriket som du tror. Hvis du av en eller annen grunn trenger å avbestille bestillingen, vennligst kontakt oss via e-post snarest mulig.

Jeg har ikke mottatt noen bekreftelsesmeldinger, hva skal jeg gjøre?
Jeg beklager det! E-postmeldinger kan sendes direkte til din masse / spam-mappe, eller e-postadressen kan være feil. Men ikke bekymre deg, bare ta kontakt med kundeservice. Vi vil bekrefte at bestillingen din har blitt plassert og send om eventuelle bekreftelsesmeldinger.

Hvordan endrer jeg bestillingen min etter å ha bestilt en bestilling?
Noen ganger må du endre bestillingen din. Når vi bekrefter bestillingen din, kan vi ikke endre eller legge til noe uten å forsøke å kansellere bestillingen. Alle elementer behandlet av bestillingen er oppgitt i vår database for lageradministrasjon og kan ikke endres etter at bestillingen er bekreftet.

Hvordan spore bestillinger?
Når vi har sendt bestillingssporingsnummeret til e-postadressen din, kan du sjekke leveringsstatusen for varen på nettet ved å besøke det aktuelle rederiets nettsted.

Hvordan returnerer jeg det? Hva er returadressen?
Hvis du vil returnere, vennligst kontakt vår kundeserviceavdeling, vår kundeservicepersonale vil veilede deg hvordan du kommer tilbake, du kan sende disse varene til vår utpekte returadresse. Ved mottak av varen vil vi bekrefte RMA-informasjonen du oppgav, og kontrollere statusen for varen. Hvis alle relevante standarder er oppfylt, refunderer vi deg etter din forespørsel. eller, hvis du ber om en bytte, vil erstatningen bli sendt til deg fra vårt hovedkontor.

Vil returavgiften bli refundert?
Dessverre kan vi ikke refundere fraktkostnaden ved retur.

Kan jeg returnere eller bytte ut? Hva er returpolitikken?
Vi tror at våre kunder ikke trenger å betale innenlands fraktkostnader for å få den beste online shoppingopplevelsen. Uansett grunn, hvis du ikke er fornøyd med kjøpet, vennligst fyll ut vår enkle returprosess for selvbetjening. Vi tar ingen gebyrer for retur. Pass på 30 dagers returpolitikk.

Hvorfor er det så billig?
Fordi vi har et vell av erfaring i moteforretningen, jobber våre verdensomspennende kontakter for oss hele dagen! Vi tror at motetrender endres så fort at våre kunder skal ha rett til å fylle garderoben uten å bruke mer penger!

Hvilke betalingsmetoder godtar du?
Visa, MasterCard, Discover og American Express er akseptert for alle bestillinger.

Hvordan vet jeg om omkastningen min har blitt behandlet?
Vi vil definitivt sende deg en bekreftelses e-post. Hvis du ikke har mottatt det, husk at avkastning og utveksling vanligvis tar 7 virkedager å fullføre. Her kommer sporingsnummeret til nytte igjen! Hvis du vet når du skal levere pakken, kan du beregne den omtrentlige tidsrammen for behandlingstidspunktet :)

Hvorfor er sporingsnummeret mitt ugyldig?
Sporingsinformasjon vises normalt innen 2-3 virkedager etter sending. Derfor anbefales det at du kontrollerer bestillingslogistikkinformasjonen 72 timer etter mottak av bestillingssporingsnummeret.

Er personvernet mitt og personlig informasjon trygt på nettstedet ditt?
Vi er stolte over å kunne tilby en sikker og pålitelig online shopping opplevelse. Shopping på vår nettside er trygt. Vi respekterer også personvernet ditt og vi er forpliktet til å beskytte ditt privatliv.